Suomalaisia huonekaluja vuodesta 1957

HKT Pentti Talvitie Oy

Tietoa yrityksestä

Huonekalutehdas Pentti Talvitie Oy:n juuret johtavat 60 vuoden taakse, vuoteen 1957.

Nykyisin luotsaamme yritystä jo toisessa sukupolvessa toimitusjohtaja Antti Talvitien johdolla.


Olemme kotimainen perheyritys

Vuosikymmenten kuluessa olemme erikoistuneet valmistamaan huonekaluja kotimaisesta koivusta. Kehittämämme oman malliston tuotteet ovat avainlipputuotteita, mikä on osoituksena suomalaisesta työstä ja laadusta. Osaamistamme ovat myös erilaiset projektitoimitukset ja mittatilauskalusteiden valmistus asiakaan omien toiveiden mukaisesti.

Yrityksemme toimintaperiaatteita ovat korkea laatu, toimitusvarmuus, kotimaisuus sekä asiakkaan tarpeiden ja pohjalaisen puuseppäperinteen kunnioittaminen.

Yrityksen perustaja 80-luvulla.

Historia

Huonekalutehdas Pentti Talvitie Oy:n tarina alkaa vuodesta 1957.

Yrityksen perustaja Pentti Talvitie aloitti puusepäntyöt enonsa ja tätinsä vanhassa puintiriihessä.

Puusepällä ei silloin ollut muuta pääomaa kuin oma osaamisensa ja halu elättää perheensä. Ensimmäiset työkoneet rakennettiin alussa itse. Riihestä siirryttiin ensimmäiseen isompaan toimitilaan 1959 ja perheen pieni koti rakennettiin samaan rakennukseen. Sirkkelit, höylät ja jyrsimet pauhasivat kodin keittiön seinän takana.

Talouskasvun ja kiertävien huonekalukauppiaiden myötä yritys keskittyi verhoiltavien sohvakaluston runkojen valmistukseen. Siihen aikaan parhaimmillaan lähes tuhat kauppa-autoa lähti Pohjanmaan yrityksistä ympäri Suomea myymään huonekaluja. Sohvakalustojen tyylin muuttuessa yritys keskittyi valmistamaan sohvakalustoja ja -pöytiä, jossa puu tuli enemmän esiin ja puutyön laatu ja työn viimeistelty jälki olivat suuremmassa arvossa. Tuotteiden laatu oli niin hyvä, että yritys ei ehtinyt vastata kysyntään.

 

Kysynnän johdosta yrityksen tiloja laajennettiin 1970-luvulla ja, koska laadukkaita tuotteita ei tarvinnut erikseen markkinoida ja tuotteet revittiin käsistä, tiloja laajennettiin edelleen 1980-luvulla.

Näin toiminta jatkui 1990-luvun alkuun saakka.  Laman myötä alihankintatyöt merkittävästi vähenivät ja yrityksen oli löydettävä uusia tuotteita ja uusia markkinointikanavia. Tästä alkoi nykyisen oman malliston suunnittelu ja jälleenmyyntiverkoston luonti. Laadukkaista koivusängyistä muodostui yrityksen menestystuote, jonka avulla noustiin lamasta ja tämä tarina jatkuu edelleen. Yrityksen toiminta-ajatus on tarjota asiakkaille laadukkaita, kestäviä kotimaisesta raaka-aineista Suomessa valmistettuja kalusteita.

Pentin vanhin poika, Jorma ja nuorin poika, Antti kasvoivat mukaan yrityksen toiminta-ajatukseen ja jatkoivat yrityksen toimintaa Pentti Talvitien siirtyessä eläkkeelle. Viimeiset yli kymmenen vuotta yritystä on vetänyt Antti Talvitie.

Kehittämämme oman malliston tuotteet ovat avainlipputuotteita, mikä on osoituksena suomalaisesta työstä ja laadusta. Toimintaamme kuuluu myös erilaiset projektitoimitukset ja mittatilauskalusteiden valmistus asiakaan omien toiveiden mukaisesti.

Tehdas 90-luvulla.

Tukki laudoiksi 60-luvulla.

Sängynjalkoja valmistuu 2000-luvun alussa.

Yrityksen perustaja vanhimman poikansa kanssa.